Nieuwjaarsreceptie 2020

Beste ondernemer, handelaar,

Tijdens de nieuwjaarsreceptie voor Kuurnse bedrijven en handelaars in 2020 werden de award’s bekendgemaakt door Burgemeester Francis Benois.

Er zijn 3 categorieën:

  • Award voor de mooiste etalage (uitgereikt door het Braderiecomité)
    De onderneming wordt door een externe jury beoordeeld op Uitstraling – creativiteit– verlichting – gebruikte materialen
  • Award voor onderneming van het jaar (uitgereikt door Unizo)
    De onderneming wordt beoordeeld op creativiteit, originaliteit, durf, doorzetting en na een stemronde wordt er een winnaar uitgeroepen tot “Onderneming van het jaar.”
  • Award voor bedrijf van het jaar (uitgereikt door Bedrijvenpark Kortrijk Noord)
    Na een stemronde en bij bekrachtiging van het Dagelijks Bestuur van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord wordt er een winnaar uitgeroepen tot “Bedrijf van het jaar”.

Foto’s: Rudi Maes

 


BRADERIECOMITÉ

AWARD ETALAGE VAN HET JAAR: 3 genomineerden

1) Bloemen Verbeke
Prachtig dat de structuur van het gebouw volledig werd geïntegreerd in de opbouw van de kerstetalage. Tot op de 2de verdieping werd men overladen met lichtjes, kerstbomen en rendieren als versiering. Een enorm werk dat door de jury sterk werd geapprecieerd.

2) Pedge
Op en top goud aan de ene kant van de etalage en eerder zilver aan de andere kant. Een aantal mooie creatieve vindingen vormen een eenheid tussen de 2 etalages.
De kledij werd eveneens aangepast aan de gebruikte kleuren.

3) DM Fotografie
Gebruik van diverse materialen, non traditioneel, sober maar toch volop kerstthema. Er werd gekozen voor een opvallend wit/zwart contrast waar de fotokaders als het ware zelf omlijst werden. Dit alles zorgde voor een unieke, moderne look.

De awardwinnaar is BLOEMEN VERBEKE.


UNIZO

AWARD ONDERNEMING VAN HET JAAR: 2 genomineerden

1) De Poort Verrue
Fruit- en groentenzaak De Poort Verrue vind je in de Roeselaarseweg. Tine en Mathieu namen de familie zaak recent over van hun ouders Caroline en Martin. Mathieu runt het
landbouwbedrijf en Tine neemt de vershandel voor haar rekening. Dagelijks zijn zij in de weer met verse groenten en fruit van eigen kweek. Collies, bestellingen en leveringen.
Manden en geschenken. Een kilo van dit, een tros van dat. Door Tine en Mathieu eten we toch iets gezonder. We wensen hen heel veel succes met de zaak.

2) Bakkerij St-Pieter:
28 jaar, zo lang ging Filip Depoortere door het leven als schilder. En toen, op z’n 48ste verjaardag, kwam die carrièrewending. Filip schoolde zich om tot bakker,
een kinderdroom die in vervulling ging. Begin 2019 opende Filip z’n eigen bakkerij Sint-Pieters, ter hoogte van de gelijknamige kerk te Kuurne. Met de steun van
z’n vrouw Darline, die samen met hem de bakkerij runt, vindt Filip zijn kinds geluk terug.

Zelfs de kinderen springen bij. Ja, er zijn nog mensen die graag werken. Gelukkig. Het is een mooie stiel, maar verdomd hard werken. Elk brood van bakkerij Sint-Pieters werd gekneed en gevormd door Filip. Dat valt niet te vergelijken met een industrieel brood. Toch is het zweten en opboksen tegen de grote retailers in de buurt. Maar Filip, die ook diaken is, heeft nog geen moment spijt gehad. Proficiat, een durver.

De awardwinnaar is BAKKERIJ ST-PIETER.


BEDRIJVEN PARK KORTRIJK NOORD

AWARD BEDRIJF VAN HET JAAR: 3 genomineerden

1) Bouwonderneming Govaere
Govaere uit Kuurne is sinds 1957 een gevestigde waarde als aannemer van appartementen, bedrijfskantoren en utiliteitsgebouwen. Naast de beton- en metselwerken, leggen
wij ons ook toe op de kwaliteitsvolle afwerking van gebouwen en bieden wij ook een sleutel-op-de-deur formule aan.

2) Alumac
Alumac Construct = vrachtwagenopbouw Trots op hun eigen ontwikkeling van een wisselsysteem.

Alumac Construct was gevestigd in Ingelmunster van 1998 tot 2013. In 2013 verhuisde Alumac naar Heule en daarna begonnen ze volop te groeien. Alumac doet jaarlijks zo’n 600 opbouws, waarvan +/- 300 bestelwagens. Sedert de vestiging in Heule is Alumac alleen maar gegroeid en uitgebreid.

3) Quartier Sanitair
De firma Quartier werd in 1965 opgericht door Erik Quartier. Erik legde de basis voor een solide firma waar de klant centraal staat. In 1994 kwamen zijn zonen Jo en Bruno mee in
de zaak en onder hun impuls groeide de firma verder uit tot een bepalende speler binnen de installatiewereld. Een verbreding van de activiteiten naar alle aspecten van de HVAC en sanitair werd bewerkstelligd.

De awardwinnaar is ALUMAC.